Girişimci Fikirleri İle İş Kurma fikirlerinizi listeledik. Kahvehane, kahvehane, çayhane, butik fırın, pastane ve hatta Lokma mağazası açmak her çalışanın hayali olsa da popüler girişimcilik fikirleri arasında yer alsa da mısır, çiğ köfte, irmik ve tatlı satan pek çok yer de var.
Ülkemizde Girişimcilik
Türkiye genç nüfusu ve bitmeyen enerjisi ile girişimcilik için en uygun ülkelerden biridir. Yurt dışına bakıp iç geçirse, “Ya Amerika’daki çocuklar milyarlarca iş yaparsa” dese ve saatlerce bunun hakkında sohbet etse bile, bizde durum farklı.
Abi şunu yapalım abi geyikleri ‘günde bir liradan x kişi…’ gibi bir kenara bırak. Risk alacaksın. Dolayısıyla ayaklarınız yerdeki pembe bulutların üzerinde olmadıkça vereceğiniz karar, yapacağınız araştırmalar sizi hiçbir yere götürmez. Kendinizi gerçekten hazırlamak için sürekli sorular sorun;
Risk almaya istekli miyim? Kendimi ve işimi en az 6 ay idare edecek kadar param var mı? Yaşayacağım zorluklara nasıl çözümler bulabilirim? Başarısız olursam bir sonraki planım ne? Ne Elalem ne de… Şaka yapıyorum, gerek yok.
Risk Almaktan Korkmayıp Ve Kendinize Yatırım Yapın
Girişimci Fikirleri İle İş Kurma veya mevcut sektörde işi yenilemek için önerilen çalışmalarla birlikte; Ayrıca bilgi, cesaret ve yetenek gerektirir. Girişimcilik sadece kendi işini kurmak değil, aynı zamanda onu yenilemek veya yeni bir sektörde iş kurmaktır. Girişimciliğin temel unsuru, kar amacı gütmeden ortaya çıkabilecek riskleri toplamak ve bu risklere zarar vermeden fikirlerinizi uygulamaktır.
Girişimci Fikirleri İle İş Kurma
Girişimci Fikirleri İle İş Kurma genellikle kâr amacıyla iş yapmak anlamına gelse de, gerçek tanımı bu doğrultuda değildir. Başkalarının önerdiği pastadan birkaç dilim alıp pastanın yapımına hiçbir katkı sağlamadan kenara çekilmek; Bir köşede payınızı almaktan fazlası girişimcilik sayılmaz. Aslında girişimcilik belirli bir şekle sokulabilecek bir tanım değildir.
Tüketicilerin ihtiyaç duyduğu ürünleri üreten, talep edilen hizmeti doğru bir şekilde sunabilen ve maddi ve manevi kazanımlar elde etmek amacıyla olabildiğince dürüst ticaret yapabilen girişimci; Bu bağlamda kendi işini kurmak veya mevcut işini yenilemek için işe başlayan kişidir.
Kısacası girişimci, kafasındaki projeleri iş hayatına entegre etmek için plan, program, finansal kaynak gibi faktörleri bir araya getirir; kendi işinin patronudur.
Yeni bir iş kurmak isteyen bir girişimciyseniz, mütevazı tavsiyemizi okuyabilirsiniz. mantar yetişiştirin bir veya ikiden sonra üçüncü nokta çiftçilikle ilgilidir. Yarasa Gübresi mevcut mahsul verimini %50 ile %120 arasında artırabilir. Bu nedenle özellikle yurt dışında oldukça popülerdir. Bazı girişimciler bunu bir “mağara” (dükkan değil) kiralayarak yaparlar.
Teraryum ve minyatür bahçecilik hizmeti sağlayın. Bu, özellikle büyük şehirlerde dev gökdelenlerde mahsur kalanlara yeni bir soluk getirebilecek bir girişim. Yani hedef kitleniz net. Minyatür bahçe pahalı görünse de tamamen size kalmış. Hatta ürünlerinizi Instagram’da da pazarlayabilirsiniz.
Danışmanlık Hizmeti
Danışmanlık hizmetleri verin. Ülkemizde hizmet ürünlerinin payı sürekli artmaktadır. Uzman olduğunuz ve ürünün aslında siz olduğunuz bir konuda danışmanlık hizmeti vermek oldukça karlıdır. Bu, özellikle yazılım ve internet şirketleri olmak üzere yaşam koçları için ideal bir iş fikridir.
Serbest Çalışma
Serbest çalışma yapmak. Freelance yani proje ile ilgili çalışmak size iyi kazançlar getirebilir. Yazılım ve internet projelerinde oldukça aktif olan bu işten iyi kazançlar elde edilebilir. Bununla ilgili ayrıntılı olarak tartıştığımız içeriği hemen aşağıya bırakacağım.
Evden ekstra iş yapın .Evden yapabileceğiniz ek işler aramak ve biraz sermaye ile yapabileceğiniz işleri listelemek çok iyi bir yöntem olabilir. Bunun için detaylı olarak ele aldığımız içeriğimizi de okuyabilirsiniz. Girişimci Fikirleri İle İş Kurma ile alakalı içeriğimizin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Google arama motorunu kullanarak sitemiz içeriğinde arama sağlayabilirsiniz.