Yeni Haberler
YouTube Telif Hakkı Kuralları Hakkında Bilinmesi Gereken 10 Şey
YouTube Telif Hakkı Kuralları Hakkında Bilinmesi Gereken 10 Şey

YouTube Telif Hakkı Kuralları Gereken 10 Şey

YouTube telif hakkı kuralları gereken 10 şey içeriğimize hoş geldiniz. Birisi telif hakkını ihlal ettiğinde bunu size yapan biri veya başkasına yapan siz olun – bunun sonuçları olacaktır  YouTube, ihlali ciddiye alır ve hak ihlalinde bulunan videoyu yayından kaldırır. 

Ayrıca suçluyu bir grevle cezalandırır. Ve beysbolda olduğu gibi, üç vuruş alırsanız, oradan uzaklaşırsınız! YouTube, bu noktaya gelirse sizi ve kanalınızı başlatır. Sizin başınıza gelmemesini sağlamak için şu tavsiyeye uyun:

Telif hakkının kime ait olduğunu unutmayın

Telif hakkının kime ait olduğunu unutmayın

Oldukça basit: Videoyu siz oluşturduysanız, telif hakkı size aittir; başka biri tarafından oluşturulmuş içeriği yüklerseniz, telif hakkı o kişiye aittir ve yüklemeden önce onlardan izin almanız iyi olur.

Eser yaratılır oluşturulmaz telif hakkı da öyle ve 1992’den beri artık bir yenileme süreci yok. Telif hakkı, yaratıcıyla birlikte yaşar ve hatta yaratıcının ölümünden sonra bir süre devam eder.

Atıf, telif hakkı ihlalini ortadan kaldırmaz

Bazı insanlar başkalarının çalışmalarını çalar ve kendilerine ait olduğunu iddia eder ve bu açık bir ihlaldir. Ancak içeriği kullanıp ardından “Falanca tarafından oluşturuldu” veya “Telif hakkı ihlali amaçlanmamıştır” veya “Tüm haklar ilgili sahiplerine aittir” gibi bir satır eklemeniz daha az suç teşkil etmez. Bir ihtar ve video bloğu kazanabilecek ihlal.

Videonuzda o kişinin izni olmadan başka birinin çalışmasını kullanırsanız, o kişiye kredi vermiş olmanız onu daha az suç oluşturmaz. Hala ihlalde bulunuyorsunuz çünkü izin almazsanız içerik oluşturucuya atıfta bulunmak sizi aklamaz.

Sonuçları Bilin

Bir telif hakkı ihlali yaparsanız iki şey olabilir ve kulağa benzer gelseler de tamamen farklıdırlar:

  • Kaldırma bildirimi: Biri, oluşturduğu içeriğin izinleri olmadan kullanıldığını fark ederse, YouTube’a şikâyet gönderebilir. Bu bir ihlalse, YouTube videoyu kaldırır ve suçluya bir telif hakkı ihtarı verir.
  • Content ID eşleşmesi: Content ID, YouTube ‘un her ay siteye yüklenen milyonlarca videoyla telif hakkını ihlal eden içeriği otomatik olarak eşleştirmek için kullandığı bir sistemdir. Content ID’nin düzgün çalışması için telif hakkı sahiplerinin, çalışmalarının haklarına sahip olduklarını kanıtlayan orijinal sürümleri olan sözde referans dosyaları yüklemeleri gerekir.

Normalde plak şirketleri, film stüdyoları veya TV istasyonları yayınladıkları tüm çalışmalar için bu süreçten geçerler, bu nedenle bireysel sanatçıların bu konuda endişelenmesine gerek kalmaz. YouTube’a yüklenen her yeni video, bu devasa referans dosya kitaplığına karşı kontrol edilir ve bir eşleşme varsa, YouTube otomatik olarak eserin sahibi için bir telif hakkı talebinde bulunur.

Bir telif hakkı ihlali nasıl keşfedilmiş olursa olsun, başka bir içerik oluşturucunun telif hakkını ihlal ederseniz, o içerik oluşturucu YouTube ‘un içeriğinizi kaldırmasını sağlayacak bir konumdadır. Bir hata olması durumunda, YouTube’a bir hata oluştuğunu bildiren bir bildirim gönderebilirsiniz, ancak bundan emin olsanız iyi olur. İddianın doğruluğu kanıtlanırsa veya herhangi bir şekilde asılsız olduysanız, kendinizi yasal işlem de dâhil olmak üzere çok daha büyük belada bulabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=sqL_tGCtLi4

Kâr Amacı Önemsiz

Bazı insanlar, “Hey, başka birinin içeriğini kullanırsam sorun olmaz, çünkü para kazanma amacım yok” diyecektir. Hâkim huzurunda söyle ve karar yine de “Telif hakkı ihlali suçlusu!” olacak.

İster videodan para kazanmayı, ister şaheserinizi dünyayla paylaşmak isteyin, bu yine de telif hakkı yasasını ihlal edebileceğiniz anlamına gelmez. Telif hakkı sahibinden izin almanız gerekir.

Telif Hakkıyla Korunan Materyali Kullanmak İçin İzin Alma

Başka birinin telif hakkıyla korunan materyalini kullanmak için izin almak çoğu zaman mümkün olanın içindedir. İçeriği nasıl kullanacağınızı açıklayan güzel bir şekilde yazılmış bir not, genellikle bir hak sahibinin izin vermesi için yeterlidir.,

Telif Hakkıyla Korunan Materyali Kullanmak İçin İzin Alma

Sadece bunun riskli olabileceğini unutmayın, çünkü bazen izin, genel videodan para kazanamayacağınız uyarısıyla birlikte gelir. Bu kısıtlama, amacınız günlük işinizden ayrılmaksa büyük zaman zarar verebilir, ancak yalnızca videonuza lezzet katmak istiyorsanız bu, acı tatlı bir çözüm olabilir.

Adil Kullanım Karmaşıktır

Albert Einstein matematikte asla başarısız olmadı, tek boynuzlu atlar yoktur ve adil kullanım, anlaşılması kolay veya adil olmaktan başka bir şey değildir. Bu efsanelerden ilk ikisini çürütmek kolaydır. Pekâlâ, belki ilki, ama iş adil kullanım söz konusu olduğunda, bu farklı renkte tek boynuzlu bir at.

Adil kullanımla ilgili birçok yanlış anlama vardır; bunların arasında, keyfi bir zaman kısıtlamasının ötesine geçmediğiniz sürece istediğiniz her şeyi kullanabileceğiniz fikri vardır. Ama bu çok daha karmaşık. Bazı editoryal durumlarda, telif hakkıyla korunan materyalleri izinsiz kullanabilirsiniz, ancak ileride sorun yaşamamak için bu durumları tam olarak anlamalısınız.

Adil kullanım uygulamanız gerektiğini düşünüyorsanız ve kullanım kar amacı gütmeyen ve eğitim amaçlıysa, burada dikkate almanız gereken birkaç kabul edilebilir kullanım:

  • Eleştiri: Bir filmi veya bir tür müziği gözden geçirmek, örneğin eleştirdiğiniz eserle ilgili kısa klipler gibi telif hakkıyla korunan materyalleri izinsiz kullanmayı tamamen kabul edilebilir kılar.
  • Parodi: Bir şeyle dalga geçiyorsanız, önce izin almadan içeriği kullanmanız kabul edilebilir.
  • Yorum: Bu, materyali nasıl kullandığınıza bağlıdır. Sadece amacınızı açıklamaya yetecek kadar kullanılıyorsa, kabul edilebilir. Örneğin, YouTube’daki oyuncular genellikle kendilerini yeni bir video oyunu oynarken kaydederler ve komik gözlemler sunarlar. Bu, sınırlar dâhilinde adil kullanımdır.
  • Akademik: Eğitim içeriği oluşturuyorsanız, belirli durumlarda diğer çalışmalara atıfta bulunmak için kullanmak adil kabul edilir.

Ve şimdi yanlış anlamalar için:

  • Herhangi bir şeyin 40 saniyesini kullanabilirsiniz: Bu tamamen doğru değil. Yukarıdaki listedeki koşullara uymuyorsa 4 saniye bile kullanamazsınız. En iyi uygulama olarak, fikrinizi anlatmak için en az telif hakkıyla korunan materyali kullanın ve her zaman orijinal telif hakkı sahibine atıfta bulunun.
  • Adil kullanıma kendiniz karar verebileceğiniz fikri: Adil kullanım birçok durumda karmaşıktır, bu nedenle ne yapmanıza izin verildiğinden tam olarak emin olamayabilirsiniz. Mesele şu ki, adil kullanım sınırlarını çok fazla uzatırsanız ve orijinal telif hakkı sahibinin çalışmalarından kâr elde etme becerisine zarar verirseniz, YouTube tarafından cezalandırılabilirsiniz. Bu nedenle, bir telif hakkı avukatı, adil kullanımla ilgili herhangi bir ciddi soruya karar vermelidir.

Youtube’daki Telif Hakkı Sorunlarının Üstü Çizili Olmasına İzin Vermeyin

Üç vuruş ve dışarıdasın, beyzbol oynarken yaygın bir anlayıştır. Ancak beyzbolda, sekiz vuruş daha denedikten sonra bir şansınız daha olur. YouTube bu yardımseverliği paylaşmaz, bu nedenle size üç ihtar verirlerse – özellikle telif hakkı sorunları için – bu, ortaklık programından ömür boyu yasak anlamına gelir.

Bu, sicilinizde olmasını istemediğiniz bir şeydir; Daha da kötüsü, bu bir kez başınıza geldiğinde, videolarınızın hiçbirini kurtaramayacaksınız. Bu nedenle, ne pahasına olursa olsun grev almaktan kaçınmak istersiniz.

İki tür YouTube ihtarı vardır:

  • Topluluk yönergesi ihtarı: Bu tür, sakıncalı içerik yüklemekten yanıltıcı küçük resim veya altyazıya kadar çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. YouTube ‘un Topluluk Kuralları sayfasında bu kurallar hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
  • Telif hakkı ihtarı: Videonuzun bir kısmı başka bir içerik oluşturucuya ait içerik içeriyorsa ve söz konusu içerik oluşturucu size izin vermemişse telif hakkı ihtarı alabilirsiniz. Olası bir ihtardan kaçınmak için itiraz edebilir veya videoyu kaldırabilirsiniz.

Bilmeniz gereken diğer şeyler:

  • Zorunlu telif hakkı okulu tamamlanmalıdır: İlk ihtarınızdan sonra YouTube, telif hakkı düzenlemelerine ayak uydurduğunuzdan emin olmak için çevrimiçi bir kurs almanızı ve küçük bir sınava girmenizi gerektirir.
  • İhtarlar eninde sonunda düşer: Dikkat çekmediğiniz sürece, topluluk yönergesi ihtarları ve telif hakkı ihtarları, verildikleri andan itibaren 90 gün sonra kaybolur. Bu noktada YouTube, ihtarı beklerken kaybettiğiniz tüm kanal ayrıcalıklarını geri yükler. 90 günlük bir süre içinde üç topluluk kuralı ihtarı veya üç telif hakkı ihtarı alırsanız YouTube kanalınız kapatılır.
  • Kaderiniz genellikle telif hakkı sahibine aittir: Bu kişi yüklediğiniz videonun kaldırılmasına, belirli bölgelerde işaretlenmesine veya hatta para kazanılmasına karar verebilir. Evet, doğru: Video, kişinin materyalinin yalnızca küçük bir bölümünü içerse bile, kişi tüm para kazanma gelirlerine hak kazanır. Para kazanma özelliğini eklemediyseniz, videonuza reklam bile koyabilirler.

Arduvazı Silerek Temizleyin

YouTube’dan bir telif hakkı ihtarı alırsanız ve haklı olduğunuzdan eminseniz, devam edin ve bir telif hakkı karşı bildirimi ile ihtara itiraz edin.

Kazanıp kazanamayacağınızdan emin değilseniz, ihtarın süresi dolana kadar beklemek daha iyi olabilir. Görüyorsunuz, ihtara itiraz ettikten sonra kişisel bilgileriniz telif hakkı sahibine gidiyor ve o kişi muhtemelen size telif hakkı ihlali nedeniyle dava açabilir. Durum bu seviyeye gelirse, yine de doğrudan telif hakkı sahibiyle bir anlaşma yapabilir ve her ikiniz de telif hakkıyla korunan materyali kullanma haklarınız dâhilinde olduğunuzu kabul ederseniz, sizin adınıza YouTube’a itiraz edip etmeyeceklerini görebilirsiniz. Denemeye değer. YouTube Telif Hakkı Kuralları Gereken 10 Şey içeriğimizin detaylı bilgilendirmeleri için Google ile sitemize ulaşın. YouTube Telif Hakkı Kuralları Gereken 10 Şey konu ieçriğimizin mutlaka devamını okuyun.

Youtube ‘Un Robotları Telif Hakkı İhlallerini Bulmada İyidir

Kasıtlı veya kasıtsız olsun, bazen diğer içerik oluşturucuların içeriği bir YouTube videosunda kullanılır. Bazen ihlal fark edilir ve diğer zamanlarda orijinal yaratıcı tarafından fark edilmez. Ancak YouTube, telif hakkı tespit sistemini iyileştirmeye devam ettikçe, sistem ihlalleri her zamankinden daha hızlı bulacaktır.

YouTube ‘un telif hakkı tespit sistemindeki bu iyileştirmelerin bir kısmı, yüklenen her videoyu tarayan ve onu yüklenen benzer içerikle karşılaştıran, müzik, video veya resimlerle eşleşme arayan karmaşık algoritmalar içerir. Görünüşe göre en çok müzik algılanıyor. Fon müziği olsa bile, yaptırım alabilirsiniz. Genellikle YouTube videoyu engeller ve bir itiraz formu göndermeniz gerekir.

Telif Hakkı Sonsuza Kadar Sürmez, Ancak Youtube İçin Sonsuza Kadar Yeterlidir.

Telif hakkı, yazarın ölümünden sonra 70 yıl sürer; bu noktadan sonra, telif hakkıyla korunan içerik kamu alanına girer. Bu olduğunda, içerik artık fikri mülkiyet yasaları tarafından korunmaz ve herkes onu izinsiz kullanabilir. Tabii ki, YouTube’daki birçok kişi için bu içerik, önümüzdeki yüzyıla kadar izinsiz kullanılamaz.

Tabii ki, yaratıcı (veya yaratıcının mirasçıları) bir telif hakkı uzantısı başvurusunda bulunursa, haklara sahip olabilirler – bu şekilde, köpeğinizin örümcek gibi giyinmiş videosu ailede mümkün olduğunca uzun süre kalabilir.

YouTube’daki telif hakkı kuralları nelerdir?

Herhangi bir klibin yalnızca birkaç saniyesini kullandığınız için bunun “tamam” olacağını varsayın. Telif hakkıyla korunan hiçbir materyali, uzunluğu ne olursa olsun izinsiz kullanamazsınız . Sanatçıya kredi verirseniz, telif hakkıyla korunan materyallerini kullanabileceğinizi düşünün. Yine, özel izin almadığınız sürece kullanamazsınız.

YouTube’da telif hakkını nasıl önlersiniz?

Telif hakkı ihlali ve ihtarlardan kaçınmanın en güvenli yolu , YouTube’da yalnızca kendi içeriğinizi kullanmaktır . Yalnızca kendi oluşturduğunuz müzik ve videoları kullanırsanız, telif hakkı sahibi olacağınız için telif hakkı talepleri konusunda endişelenmenize gerek kalmaz

YouTube’da telif hakkıyla korunan videoyu kaç saniye kullanabilirim?

Telif hakkıyla korunan bir videoyu YouTube’da kaç saniye kullanabilirim? kanun kesin bir süre belirtmez .

YouTube’da nelere izin verilmez?

YouTube’da nefret söylemi, saldırgan davranış, sansürlenmemiş şiddet, kötü niyetli saldırılar ve zararlı veya tehlikeli davranışları teşvik eden içeriklere izin verilmez.

 

Hakkında admin

İlginizi Çekebilir!

Instagram Canlı Yayın Para Kazanma

Instagram Canlı Yayın Para Kazanma

Instagram Canlı Yayın Para Kazanma yeni bir şey özellik değil. Henüz tüm kullanıcılara açılmayan bu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir